Verduurzaming Victoria

13 February 2018 - Geplaatst door: Loek Bles
Verduurzaming Victoria
Zonnepanelen op sporthal, 2 velden hockey op LED en grondwater.
Inmiddels werken de zonnepanelen op de sporthal en zien we de eerste resultaten in deze winterse periode. Vandaag 16 maart tot 16.00 uur hebben we 11000 kwh opgewekt ! We zijn benieuwd of we inderdaad de 100.000 kwh gaan halen over 2018.

Ook 2 hockeyvelden zijn in de afgelopen weken overgezet naar LED verlichting (veld 1 en 2). Hier een verwachte besparing van 30.000 kwh op jaarbasis. Komende weken gaan we de sporthal op LED verlichting zetten. Ook hier 30.000 kwh besparing.

Van Oosten is nu hard bezig met het inrichten van de grondwater installatie. We gaan de velden van hockey en tennis in de toekomst besproeien met grondwater in plaats van kraanwater. Totaal gebruiken we ongeveer 10.000 m3 kraanwater voor de velden.

Natuurlijk kunnen deze besparingen allemaal nog beter als we ons gedrag ook verbeteren. Laat in de winterperiode de zijdeuren van het clubhuis zoveel mogelijk dicht. Gebruik de hoofdingang, draai niet alle radiatoren in het clubhuis volledig open, doe de verwarming van de vergaderruimtes uit wanneer je deze verlaat. We kunnen zelf ook flink invloed hebben op ons energieverbruik !